Bijna nergens is hygiëne zo belangrijk als bij een zorginstelling. Dat zal niemand betwisten. Het personeel heeft echter steeds meer moeite om haar primaire taken goed te vervullen, waardoor er minder tijd is om schoon te maken, op te ruimen, of überhaupt de boel netjes achter te laten. Met als gevolg dat er meer druk op de schoonmakers komt te staan, omdat die in dezelfde tijd meer en beter werk moeten leveren.

Smart Cleaning maakt het werk voor schoonmakers lichter, waardoor ze sneller kunnen werken, tijd hebben om alles goed schoon te maken en betere resultaten behalen. Voor de specifieke schoonmaakproblematiek binnen zorginstellingen hebben we de Smart methode zorg.

Smart Cleaning voor zorginstellingen

Smart Cleaning in zorginstellingen

Bij veel zorginstellingen ontstaat er urinestank in de toiletten. Omdat een instelling 24 uur per dag open operationeel is, is het lastig om de linoleum vloeren te onderhouden. Als gevolg van medicijngebruik vertonen de toiletten meer aanslag dan gebruikelijk en op tegelwanden komt vaker kalkaanslag voor.

Bij Smart Cleaning gaan we uit van de handelingen die een schoonmaker moet doen. We komen op de locatie kijken en stemmen samen met u de juiste combinatie van schoonmaakmiddelen en hulpmaterialen af. Omdat het beter schoon wordt, is er minder periodiek onderhoud nodig. Smart Cleaning is minder belastend voor de mensen die schoonmaken en beter voor mensen die genieten van het eindresultaat. Bovendien is het nog duurzaam ook.

  • Prettiger werken

  • Minder belastend

  • Minder kans op infecties

  • Polymeerlagen gaan langer mee

  • Nooit meer urinestank

  • Periodieke beurten nemen af met 75%

Meer over Smart Cleaning

Desinfectie voor zorginstellingen

Mensen die ziek zijn of juist herstellen, of mensen die minder weerstand hebben, zijn kwetsbaar. Als ergens de infectierisico’s groot zijn dan is het in de zorg. Zeker omdat zorginstellingen juist een plek zijn waar veel mensen in en uitlopen. Van alle mensen die overlijden aan infecties, is naar schatting 80% besmet geraakt in een zorginstelling. Extra hygiëne kan dus van levensbelang zijn.

Schoonmaken en desinfecteren in één beweging

Met de juiste desinfectie kunnen virussen en bacteriën worden gedood. Maar omdat desinfecteren meestal een extra handeling betekent, wordt het vaak niet gedaan. Daarom hebben we een methode ontwikkeld waarbij schoonmaken en desinfecteren in dezelfde handeling gebeurt. Door dagelijks de sanitaire ruimtes, de vloeren en de grotere oppervlaktes goed schoon te maken en te desinfecteren en de handen met handdesinfectant te wassen, kunt u verplegend personeel, patiënten en bezoekers beschermen tegen virussen en bacteriën. Zo verkleint u de kans op besmetting aanzienlijk.

Afspraak maken

Ook op een gezonde manier een zorginstelling schoner maken?

Wilt u ook een zorginstelling schoner maken en uw werknemers ontlasten? Neem dan contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak. We laten graag zien hoe Smart Cleaning voor u kan werken.
Afspraak maken