Smart Cleaning

Smart Cleaning is de nieuwste innovatie in de professionele schoonmaakbranche. Het werkt lichter, sneller, schoner én is duurzaam dankzij de slimme combinatie van chemie en moppen. Onderstaand een korte beschrijving van de problematiek in de schoonmaak, het doel van Smart Cleaning, de oplossing en de resultaten die onze klanten er mee behalen.

Problematiek schoonmaak

  • Vuilwaas op de vloer en zwarte voegen
  • Urinestank in sanitair
  • Methodefouten op spiegels, wc of wand
  • Kalkopbouw
  • Stof wordt niet verwijderd, maar verplaatst
  • Verhoogd risico op ziekteverzuim en uitval

Doel Smart Cleaning

Ons doel is het werk voor de schoonmaakmedewerkers zo makkelijk mogelijk te maken, zodat zij met minder fysieke inspanning en in minder tijd een hogere kwaliteit behalen. De methodes die we ontwikkelen moeten goed zijn voor de schoonmaakmedewerker ( people), de portemonnee ( profit) én het milieu ( planet).

Oplossing

Elke Smart methode bestaat uit een slimme combinatie van chemie en moppen. De chemie maakt de vervuiling goed los van het oppervlak en de moppen nemen het vuil daadwerkelijk op vanwege hun hoge absorptievermogen. Smart 2 in 1 betekent dat twee handelingen, stofwissen en moppen, in één handeling gedaan worden. In eerste instantie werd Smart 2 in 1 ingezet op trappenhuizen. Toen ontdekten schoonmaakmedewerkers dat ook vloeren sneller en beter schoon werden. Deze positieve reacties hebben ons geïnspireerd methodes te ontwikkelen voor vloeren, sanitair/natte ruimtes en interieur. Smart methodes werken lichter, sneller, schoner én zijn duurzaam.

Resultaten Smart Cleaning

   • Projecten worden weer schoon én blijven schoon
   • Geen vuilopbouw meer en dat maakt het werk een stuk lichter
   • Stofwissen en moppen in één handeling en geen wispapier meer nodig
   • Voor ieder vloer  (linoleum, (open) beton, noppen vloer, antislip, tegels etc.), elk trappenhuis, alle sanitaire ruimtes en wanden, tafels , kasten en deuren
   • Smart Dusting verwijdert stof en maakt plumeaus, ragebollen en hanenkammen overbodig
   • In het sanitair neemt het periodiek schrobwerk af met minimaal 75%
   • Methodefouten worden voorkomen
   • Schoonmaakmedewerker ervaart minder werkdruk en loopt minder risico op lichamelijke klachten
   • Minder bukken, reiken en strekken, wringen en knijpen
   • Smart levert een positieve bijdrage aan MVO

Smart methodes hebben een positief effect op financiën, kwaliteit, ergonomie en werkdruk.

De succesverhalen van onze klanten

Altijd schone en verzorgde vloeren

Gert-Jan Mostertman, operationeel directeur van Care Dienstengroep : “De Smart 2 in 1 methode gebruiken we op trappenhuizen en op scholen. De kwaliteit van het schoonmaken gaat omhoog, waardoor je het periodiek onderhoud kan uitstellen.
Meer over altijd schone en verzorgde vloeren

Stair-Well: altijd schone trappenhuizen

Ronald van de Bilt, directeur service en schoonmaak De Kroon: “Die trappenhuizen zijn nu schrikbarend schoon!
Meer over Stair-Well

RVS onderhoud

Volgens Michael Pool, rayonleider CSU, is de RVS reiniger makkelijk in gebruik: “Ook de klant is er blij mee. De klachten over de vettige steunpilaren zijn verdwenen.
Meer over RVS onderhoud

Altijd schoon en fris sanitair

Truus van Hulst, directrice Hodal: “Voor deze ruimtes maken we gebruik van de chemie van Crohill en van de Smart Handtool. Ook de lastig bereikbare plekjes zijn goed schoon te houden.
Meer over altijd schoon en fris sanitair

Altijd schone douches en badruimtes

Monique Kling, hoofd huishouding van het Theaterhotel Van der Valk raadt dit ieder bedrijf aan: “Na een paar minuten intrekken en afnemen, is al het vuil en kalk weg.
Meer over altijd schone douches en badruimtes

Altijd schone deuren en ramen

Een praktijkcase op een school voor verstandelijk gehandicapten: “De Smart Combimop en Ultra Glass leveren een tijdbesparing van 30 minuten per dag op.
Meer over altijd schone deuren en ramen

Advies

U kunt onze methodes inzetten in kantoren, ziekenhuizen, sporthallen, hotels en bejaardentehuizen noem maar op. Op ieder project van klein tot groot bereiken onze klanten Smart resultaten. Onze adviseur bekijkt samen met u welk systeem het beste bij uw organisatie past. Het is bijvoorbeeld belangrijk te weten hoe het pand eruit ziet en of er een wasmachine staat of niet, wat de vervuilingsgraad is en het huidige werkprogramma. Hieruit volgt een advies voor een systeem dat aansluit bij uw situatie.

Wilt u weten welk Smart systeem het beste is voor uw organisatie? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!