Duurzaam schoonmaken.

CROHILL_PORTRETTEN_SHOOT_02-FEB-20_0494_RGB

Bij het ontwikkelen en samenstellen van onze methodes kijken we altijd wat de impact is op de mens, het milieu en het rendement. Deze 3 P’s People Planet en Profit zijn de basis van ons bedrijf.  Zo is Crohill slimmer schoon ontstaan. De methodes binnen Crohill slimmer schoon zijn allemaal lichter voor de mensen die er mee werken en de middelen en materialen die gebruikt worden hebben een lange levensduur en een lage dosering. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Crohill slimmer schoon trappenhuizen methode, door trappenhuizen volgens deze methode te reinigen heb je wel 75% minder water nodig. Goed voor het milieu en minder belastend voor de mens! Een ander voorbeeld is de Crohill flexiduster. Het frame is gemaakt van RVS en gaat zeker 10 jaar mee. Dit is wat anders dan de plastic plumeaus die er aan bijdragen dat de plasticberg alleen maar groter wordt.

Nieuwsgierig geworden naar Crohill slimmer schoon?

We vertellen je er graag alles over.

Test bewijst dat Crohill moppen en doeken langer meegaan
en beter absorberen.

CROHILL_HANDELINGEN_VLOER_02-FEB-20_1210_RGB

De Crohill moppen en -doeken gaan langer mee en hebben een hogere absorptie. Dit wordt onderbouwd door laboratoriumtesten die in opdracht van Crohill zijn uitgevoerd. In het laboratorium is het absorptievermogen en de slijtage gemeten na 50 en 100 keer wassen.

Er zijn 5 moppen en doeken getest van verschillende concurrenten. De Crohill moppen komen als beste uit de test op het gebied van absorptievermogen én slijtage (levensduur). De Crohill pocketmop is o.a. getest t.o.v. de pocketmop H-S van bedrijf X. Na 100 wasbeurten is het absorptievermogen van de pocketmop H-S teruggelopen van 154 ml naar 126 ml, terwijl bij de Crohill pocketmop het absorptievermogen juist is toegenomen van 321 ml naar 365 ml. Pocketmop H-S is  na 100 wasbeurten aan het eind van zijn levensduur. De Crohill mop is dan nog maar op 1/7 van zijn levensduur. Bent u geïnteresseerd in het hele onderzoek, dan kunt u dit opvragen via de contactpagina.

CROHILL_HANDELINGEN_VLOER_02-FEB-20_1210_RGB
Schermafbeelding 2020-07-02 om 13.35.27

Elk gebouw schoner met
Crohill slimmer schoon

Of je nu een sporthal moet schoonmaken, een sanitaire ruimte, een school of een kantoorruimte: elk gebouw wordt beter schoon met Crohill slimmer schoon. We komen bij jou op de werkvloer en bekijken welke methode het beste voor jou werkt.

Crohill slimmer schoon methodes passen we per opdracht aan, het resultaat dat we bieden is altijd hetzelfde: een blijvend schone ruimte.

Nooit meer urinestank

Minder werkdruk

Schoon binnen de tijd

Schone vloeren, tafeltjes en sanitair

Beter schoon

CROHILL_BEDRUKTE VRACHTWAGEN_V2

Duurzame logistiek.

CROHILL_BEDRUKTE VRACHTWAGEN_V2

Duurzaam schoonmaken kan niet zonder groene logistiek. Juist omdat er zoveel schadelijke uitstoot is in de logistieke branche, valt hier op het gebied van duurzaamheid veel te winnen. Onze logistieke partner Portena heeft in vijf jaar tijd een CO2 reductie gerealiseerd van 20% en heeft naast de Lean & Green Award, nu ook de Lean & Green Star. Wil je kiezen voor duurzame logistiek, dan kies je voor Crohill. Dit leidt niet alleen tot winst voor het milieu, maar ook voor de gezondheid en de economie.

De schoonste vrachtwagens
Portena investeert doorlopend in nieuw en duurzamer materieel, zo ook in schonere vrachtwagens. Op dit moment is het overgrote deel van de vrachtwagens van Portena van het type Euro V en Euro VI. Deze vrachtwagens hebben de minste CO2-, stikstof- en fijnstofuitstoot en zijn daarmee de meest duurzame vrachtwagens die tot dusver bestaan.

 

Chemie met lagere milieubelasting

doseerflacon-2-gewone-flessen-300x169

Al onze reinigingsmiddelen van Kleen Purgatis zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd en hebben een EMAS registratie. Dit betekent dat ze zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking. Bovendien zijn veel Kleen reinigingsmiddelen leverbaar met Ecolabel en zijn verpakt in zuinige doseersystemen om overdosering tegen te gaan, dus minder belastend voor het milieu.

Cradle to Cradle plastic zakken

Cradle-to-Cradle-illustration-v2-300x169

Onze afvalzakken met Cradle to Cradle label hebben niveau Bronze. Dit betekent dat de gebruikte materialen voor 75% als niet toxisch worden beoordeeld en niet voorkomen op de lijst verboden materialen. Tevens is minimaal 5% van de energie die de producent gebruikt duurzaam opgewekt. Deze afvalzakken zijn volledig recyclebaar en aan het einde van de levenscyclus keren de materialen bij juiste verwerking (afvalscheiding) terug als grondstof.

Circulaire economie voor machines

foto-berg-machines-300x169

Crohill werkt samen met Numatic voor de inzet van reinigingsmachines, zoals stofzuigers, éénschijfsmachines en schrobzuigmachines. Numatic is aangesloten bij ECMR (European Cleaning Machines Recycling) en levert oude, niet meer bruikbare machines voor recycling bij deze partij in. Het materiaal ge- en verbruik en de daaraan verbonden afvalstromen worden geoptimaliseerd. Zo leveren we samen met onze klanten een belangrijke bijdrage aan een circulaire economie.

Vloerpads met milieu certificaat

pads-300x169

Onze Marat pads zijn voorzien van het Green Seal™ certificaat voor Milieu Innovatie. De certificering van deze vloerpads is gebaseerd op een snellere biologische afbraak in vuilstortplaatsen en een 100% gerecycled materiaal/natuurlijke vezel (zie ook GreenSeal.org/GS20). Verder zijn de pads gemaakt van uitsluitend gerecycled PET plastic uit frisdrank en waterflessen, waardoor de afvalberg jaarlijks miljoenen plastic flessen armer is.