Job Procleaning kiest voor Crohill schoner schoon

Bij Crohill geloven we dat de hele schoonmaakbranche een stuk duurzamer kan werken. En gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven daar ook van overtuigd raken. Sinds 14 november 2023 maakt ook Job Procleaning schoner schoon met onze duurzame producten.

Job Procleaning is al meer dan zestig jaar een familiebedrijf. Het bedrijf dat nu in handen is van de broers Bas en Jeroen Jobse pakt alles in de schoonmaak aan, maar de nadruk ligt wel op schoonmaakonderhoud, glasbewassing, hoge druk werkzaamheden en industrieel reiniging bij waterschap bedrijven.

Kan het ook anders?

Het was al een tijd de wens om duurzamer schoon te maken. De eerste stappen zette Job Procleaning een aantal jaar geleden met Crohill slimmer schoon. Jeroen Jobse: “We hadden mensen die heel lang in dienst waren en die hadden steeds fysieke klachten. Daardoor zijn we gaan kijken: we doen veel dingen al 60 jaar op dezelfde manier, kan het ook anders?”

Ondanks de bewezen resultaten, vergde het bij sommige medewerkers wel wat overredingskracht om hun oude methodes en middelen los te laten. De doorbraak kwam toen Job Procleaning de producten van Crohill slimmer schoon ging gebruiken bij kinderdagverblijven. “Onze medewerkers merkten dat ze veel efficiënter gingen werken: ze maakten beter schoon, hadden minder fysieke klachten en tijd over voor extra werkzaamheden. Toen waren ze om.”

Crohill schoner schoon

Nu is het dus tijd voor de volgende stap: schoner schoonmaken met Crohill schoner schoon. Het grote voordeel is volgens Jeroen Jobse dat er dankzij de tabletten en de sprayflacons niks mis kan gaan met de dosering. “De medewerkers van de kinderdagverblijven, die toch minder geschoold zijn dan onze eigen personeel, kunnen het ook gebruiken.” Maar ook het idee dat ze nu veel minder plastic verbruiken en minder microplastics in het afvalwater achterlaten spreekt hem aan. “Toen ik vorig jaar op de Schoonmaak Vakdagen was, hoorde ik al over Crohill schoner schoon. Ik vond het meteen interessant.”

Naast de producten van Crohill gebruikt Job Procleaning ook het duurzame papier van Katrin en onderzoekt het de mogelijkheden om cradle-to-cradle te werken. Jeroen Jobse snapt de urgentie van duurzaamheid binnen de schoonmaakbranche en vind het niet meer dan logisch dat ze deze stap zetten. “Het past toch in een grotere beweging van mensen en bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid. Met Crohill schoner schoon kunnen wij als bedrijf met onze schoonmakers ons steentje bijdragen.”

‘Uiteindelijk wil iedereen zo duurzaam mogelijk’

Behalve dat deze benadering motiverend is voor het personeel, gelooft Jeroen Jobse ook dat het klanten aantrekt en hun stimuleert om hun impact op het gebied van duurzaamheid te vergroten. “Uiteindelijk wil iedereen zo duurzaam mogelijk,” besluit Jeroen Jobse.

Wil je meer weten over Crohill schoner schoon en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Crohill. Mail naar info@crohill.nl of bel 0320 281 231. Of vul de duurzaamheidsmeter in op: www.crohill.nl/duurzaamheidsmeter

Wil je in contact komen met schoonmaakbedrijf Job Procleaning? Mail dan naar info@jobprocleaning.nl

< Terug naar overzicht