Schoonmaken zonder lichamelijke klachten

https://youtu.be/3Ox_MisVWPw

Schoonmaken is mensenwerk. Het is schrobben, wringen, boenen. Veel schoonmakers zetten extra kracht, reiken en strekken en dat maakt het werk zwaar. Sommigen houden zelfs lichamelijke klachten over aan het werk en dat kan niet de bedoeling zijn. Ergonomische schoonmaakmethodes zijn de oplossing.

Met Slimmer Schoon zorgen we er voor dat de schoonmaker z’n werk kan doen zonder z’n lichaam te zwaar te belasten. Zo voorkomen we lichamelijke klachten en dus ziekteverzuim.

In bijgaand filmpje zie je de schoonmaker traditioneel schoonmaken en daarna met de Slimmer Schoon methodes. Slimmer Schoon: een stuk makkelijker en lichter zoals je ziet.

Het ziekteverzuim terugdringen?

Graag laten we je zien hoe de fysieke klachten van jouw medewerkers afnemen dankzij onze ergonomische methodes en tools.

Lichter werk, minder ziek-teverzuim

Slimmer Schoon is ontwikkeld om de schoonmaker te ontlasten. Het gaat uit van de bewegingen die schoonmakers maken. De Smart moppen absorberen vuil beter, zodat de schoonmaker minder druk hoeft te zetten. Bij het Smart 2 in 1 systeem kan het stofwissen en moppen in 1 beweging gedaan worden. De Smart moppen absorberen meer en er kunnen meer m² mee gedaan worden, waardoor de schoonmaker minder handelingen hoeft te verrichten.

De Smart tools zorgen voor een goede, vlakke polspositie en voorkomen onnatuurlijke houdingen bij bijvoorbeeld het schoonmaken van tafels, wanden en wc’s. Moeilijk bereikbare delen zijn makkelijker schoon te maken dankzij de telescoopsteel die op alle Smart tools past.

Nooit meer urinestank

Minder werkdruk

Schoon binnen de tijd

Schone vloeren, tafeltjes en sanitair

Beter schoon

placeholder

Ergonomen zijn enthousiast

De ergonomen van Vital People, een organisatie die zich richt op preventieve zorg in bijvoorbeeld de schoonmaakbranche, hebben Slimmer Schoon getest en zijn erg enthousiast over deze ergonomische schoonmaakmethodes van Crohill.

Prettiger werken

Minder werkdruk

Schoon binnen de tijd

Schone vloeren, interieur, keuken en sanitair

Minder belastend

Graag laten we onze klanten aan het woord

Cello is een zorginstelling met zo’n 1700 cliënten, intern en extern. Ons team is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de algemene ruimtes binnen Cello. Op advies van een ander schoonmaakbedrijf kwam ik bij Crohill terecht. We zijn erg enthousiast over de Smart Handtool. Deze is zo eenvoudig dat zowel begeleiders als cliënten ermee overweg kunnen. Slimmer Schoon zorgt voor een vermindering van de fysieke belasting. We merken dat vooral bij de medewerkers die langer in dienst zijn: ze liepen aan tegen rugklachten, slijmbeursontstekingen of het carpaal tunnel syndroom. Een operatie daarvan kost per hand zes weken hersteltijd. Met Slimmer Schoon gaan deze zaken en daarmee gepaard langdurig ziekteverzuim tot het verleden behoren. Voor grote organisaties is dat echt een financieel voordeel. Terwijl de werkdruk zo verlaagd wordt, stijgt de kwaliteit van het schoonmaakwerk gigantisch.

Gert-Jan Mostertman

Onze medewerkers hadden altijd moeite om alles op tijd goed schoon te krijgen. De tafeltjes, de vloeren, de sanitaire ruimtes en de trappenhuizen. Sinds we de Smart 2 in 1 methode gebruiken lukt het wel. Doordat je tegelijkertijd droog en nat kunt reinigen en zo twee handelingen in een combineert, besparen we veel tijd. Doordat de mop veel beter absorbeert, verwijderen we meer vuil van de vloer en zijn we sneller klaar. Onze medewerkers hebben er veel meer lol in en we leveren nu echt de beste kwaliteit. Het resultaat is zo zelfs goed dat we minder periodiek onderhoud hebben.

Gert-Jan Mostertman

Operationeel directeur, Care Dienstengroep