Als je directeur van schoonmaakbedrijf Hodal Truus van Hulst vraagt wat ze zo prettig vindt aan Smart Cleaning en de samenwerking met Crohill, hoeft ze niet lang na te denken: “De betrokkenheid is uniek. Pim Hilgerdenaar denkt echt mee. We kijken altijd samen naar wat beter kan, hoe dingen anders en efficiënter kunnen. En daarbij gaat het niet alleen over geld, maar vaak juist over mensen.”

Pim en Truus werken al sinds 1995 samen. Het verbaast Truus van Hulst niet dat Pim Hilgerdenaar Smart Cleaning heeft ontwikkeld. “Hij wil altijd dingen verbeteren. En als je zo dicht op de werkvloer zit en ziet hoe de mensen het zware werk doen, dan zie je ook waar nog wat te winnen valt.”

Fysiek minder belastend en een beter resultaat
Dat Smart Cleaning een grote toevoeging is, staat voor haar vast. “Onze medewerkers merken dat het werk lichter wordt. Ze hebben veel minder lichamelijke klachten, zijn sneller klaar en het is nog schoner ook.” Lachend voegt ze er aan toe: “Er werd door medewerkers zelfs gevraagd of ik extra handtools wilde bestellen. Om thuis te gebruiken. Nou, een mooier compliment kun je volgens mij niet krijgen.”

Wat haar betreft zou ieder schoonmaakbedrijf met Smart Cleaning moeten werken. “Schoonmaak is zwaar werk. Als je een beetje om je medewerkers geeft en het werk lichter en makkelijker wil maken, dan raad ik je aan eens met Pim of iemand anders van Crohill te bellen. Daar krijg je zeker geen spijt van.”

Truus van Hulst, Hodal
U kunt dit artikel ook op Clean Totaal lezen