Aanhoudende urinestank in heren- en kindertoiletten is een veel voorkomend verschijnsel. Daar is bijna geen schoonmaakmiddel of luchtverfrisser tegen opgewassen. Ook ziet het sanitair er vaak niet verzorgd uit.

In hotels, vakantiehuisjes, verzorgingshuizen en sportcentra zien we vaak douches en badruimten met schimmel, kalkopbouw rondom kranen en tegels vol zwarte strepen en met een oranje waas van shampoo en huidvet. Dit wordt meestal veroorzaakt door slechte afzuiging en te weinig tijd voor goede schoonmaak.

Onze adviseur komt op locatie en bekijkt samen met u welke Smart methode het meest geschikt is om het beste resultaat te geven. Lees verder over onze oplossingen en bekijk ons filmpje.

Problematiek

In het sanitair ligt een waas op de vloer en en de tegels hebben zwarte voegen. Urinesteen blijft in de voegen zitten en veroorzaakt een urinestank die maar niet verdwijnt. Op spiegel, wc of wand komen methodefouten voor en rondom de kranen zit kalk door te nat te werken. Sommige plekken zijn lastig te bereiken en worden daardoor niet goed schoon. De schoonmaakmedewerker moet veel rekken en strekken en draaibewegingen maken en kan hierdoor lichamelijke klachten krijgen.

Onze oplossingen voor sanitair onderhoud

Voor het onderhoud van sanitair zijn er twee oplossingen. Afhankelijk van de vervuiling kiest u voor de dagelijkse reiniging de Smart mop en onze chemie. Als de vervuiling groot is dan moet er eerst een dieptereiniging paatsvinden.

Producten voor dagelijkse reiniging

Producten voor dieptereiniging

Praktijkcase

Een schoonmaakbedrijf maakt elke dag het sanitair schoon op een Universiteit.
Traditionele schoonmaakmethodes
Wekelijk vloeren schrobben in sanitaire ruimte: 54 minuten per week.
Maandelijks gehele sanitair met de Fantomat: 30 minuten per sanitaire ruimte.
Smart Cleaning in 18 sanitaire ruimtes
Dagelijks wanden en vloeren sprayen met Blue Star en afnemen met Smart Pocketmoppen. De sanitaire ruimtes zijn in korte tijd schoner: geen waas meer op wanden en vloeren en de urinestank is weg. Wekelijks schrobben en maandelijks reinigen met Fantomat vervallen.

  • Tijdbesparing schrobben op jaarbasis ( 50 weken) = 50 x 54 minuten = 45 uur

  • Tijdbesparing Fantomat op jaarbasis ( 12 maanden) = 12 x 18 ( aantal sanitair) x 30 minuten = 108 uur

  • Totale tijdbesparing op jaarbasis = 45 + 108 uur = 153 uur

Onze klanten zeggen het zo

Voor sanitaire ruimtes maken we gebruik van de methodes van Crohill en van de Smart Handtool. Die bevalt goed! Hij komt precies tussen de randjes en de lichamelijke belasting met de handtool is veel beter: je wringt niet meer zoals met het traditionele doekje en je zet minder druk. Erg prettig voor onze schoonmakers. Wanneer we grondig moeten reinigen, zoals bij woningontruimingen, zetten we de dieptereinigingsmethode in van Crohill. Daarna kan zo’n ruimte er weer even tegenaan.

Truus van HulstTruus van Hulst, Directeur, Hodal
Demo aanvragen

Praktijk demo sanitair

Graag komen laten we u op locatie zien welke schoonmaakmethodes u kunt inzetten voor altijd een schoon en fris sanitair.
Demo aanvragen