Schoonmaken is mensenwerk. Het is schrobben, wringen, boenen. Veel schoonmakers zetten extra kracht, reiken en strekken en dat maakt het werk zwaar. Sommigen houden zelfs lichamelijke klachten over aan het werk en dat kan niet de bedoeling zijn. Ergonomische schoonmaakmethodes zijn de oplossing.

Met Smart Cleaning zorgen we er voor dat de schoonmaker z’n werk kan doen zonder z’n lichaam te zwaar te belasten. Zo voorkomen we lichamelijke klachten en dus ziekteverzuim.

In bijgaand filmpje ziet u de schoonmaker traditioneel schoonmaken en daarna met de Smart Cleaning methodes. Smart Cleaning: een stuk makkelijker en lichter zoals u ziet.

Lichter werk, minder ziekteverzuim

Smart Cleaning is ontwikkeld om de schoonmaker te ontlasten. Het gaat uit van de bewegingen die schoonmakers maken. De Smart moppen absorberen vuil beter, zodat de schoonmaker minder druk hoeft te zetten. Bij het Smart 2 in 1 systeem kan het stofwissen en moppen in 1 beweging gedaan worden. De Smart moppen absorberen meer en er kunnen meer m² mee gedaan worden, waardoor de schoonmaker minder handelingen hoeft te verrichten.

De Smart tools zorgen voor een goede, vlakke polspositie en voorkomen onnatuurlijke houdingen bij bijvoorbeeld het schoonmaken van tafels, wanden en wc’s. Moeilijk bereikbare delen zijn makkelijker schoon te maken dankzij de telescoopsteel die op alle Smart tools past.

Ergonomen zijn enthousiast

De ergonomen van Vital People, een organisatie die zich richt op preventieve zorg in bijvoorbeeld de schoonmaakbranche, hebben Smart Cleaning getest en zijn erg enthousiast over deze ergonomische schoonmaakmethodes van Crohill.

Ergonomische tools

Schoonmaken is en blijft toch mensenwerk. Daarom ben ik zo’n fan van de Smart 2 in 1 methode. Het is ontwikkeld met de gebruiker en het eindresultaat in het achterhoofd. Je dweilt en stoft in een beweging, dat scheelt dus al een beweging ten opzichte van de traditionele methode! De mop is ontzettend licht. En de handtool is een verlengstuk van je arm, waardoor mensen geen rare bewegingen hoeven te maken om zelfs hoekjes en andere plekken waar je moeilijk bij komt schoon te maken. En met schoonmaken de pols in een vlakke, neutrale positie. Dus is de belasting voor schouders, rug en pols veel minder en wordt het toch goed schoon. Mijn verwachting is dat het aantal fysieke klachten bij mensen die met deze methode werken flink omlaag gaat.

Joris van de Wiel Vital PeopleJoris van der Wiel, Ergonoom, Vital People

Graag laten we onze klanten aan het woord

Cello is een zorginstelling met zo’n 1700 cliënten, intern en extern. Ons team is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de algemene ruimtes binnen Cello. Op advies van een ander schoonmaakbedrijf kwam ik bij Crohill terecht. We zijn erg enthousiast over de Smart Handtool. Deze is zo eenvoudig dat zowel begeleiders als cliënten ermee overweg kunnen. Smart Cleaning zorgt voor een vermindering van de fysieke belasting. We merken dat vooral bij de medewerkers die langer in dienst zijn: ze liepen aan tegen rugklachten, slijmbeursontstekingen of het carpaal tunnel syndroom. Een operatie daarvan kost per hand zes weken hersteltijd. Met Smart gaan deze zaken en daarmee gepaard langdurig ziekteverzuim tot het verleden behoren. Voor grote organisaties is dat echt een financieel voordeel. Terwijl de werkdruk zo verlaagd wordt, stijgt de kwaliteit van het schoonmaakwerk gigantisch.

Neem contact op

Het ziekteverzuim terugdringen?

Graag laten we u zien hoe de fysieke klachten van uw medewerkers afnemen dankzij onze ergonomische methodes en tools.
Neem contact op