Ergonomisch schoonmaken met Crohill

//Ergonomisch schoonmaken met Crohill
Ergonomisch schoonmaken met Crohill 2018-03-19T13:47:26+00:00

Ergonomisch schoonmaken is belangrijk om de fysieke belasting van de medewerkers zoveel mogelijk te verminderen. De schoonmaker heeft van nature de neiging om te hard te duwen op de (vlak) mop, te hard te knijpen in het microvezel schoonmaakdoekje of teveel kracht te zetten tijdens het schrobben. Dit geeft uiteenlopende lichamelijke klachten en de kans op  ziekteverzuim en uitval neemt toe. De “modernisering van de ziektewet” draagt  bij aan hogere ziektekosten omdat de premie afhankelijk is  geworden van de instroomcijfers van al het (tijdelijk) personeel. Goede ergonomische oplossingen worden steeds belangrijker.

Smart Cleaning is lichter

Crohill heeft onder de naam Smart Cleaning methodes en tools ontwikkeld die efficiënt en ergonomisch schoonmaken bevorderen. Smart moppen absorberen vuil zo goed, dat de schoonmaker minder druk hoeft te zetten om het schoon te krijgen. Het Smart 2 in 1 mopsysteem bijvoorbeeld vermindert het aantal handelingen door 2 handelingen (stofwissen en moppen) in 1 beweging te doen. Onze Smart hulpmiddelen voor het interieur en sanitair zorgen voor een goede, vlakke en neutrale polspositie en voorkomen verkeerde houdingen. Hierdoor vermindert de fysieke belasting aanzienlijk tijdens het schoonmaken van vloeren, wanden, tafels of wc. Bovendien past op al onze tools een telescoopsteel, waardoor moeilijk bereikbaar plekken zonder bukken of trapje gereinigd kunnen worden. Als dat niet ergonomisch schoonmaken is.

In het filmpje werken schoonmakers met traditionele en Smart methodes. U ziet duidelijk het verschil in fysieke belasting; Smart Cleaning werkt lichter.

Ergonomische tools

Getest door ergonomen

Vital People richt zich op de preventieve zorg in o.a. de schoonmaak en heeft onze methodes en tools ergonomisch getest. Wat hieruit gekomen is, kunt u hieronder lezen.

Met Smart 2 in 1 stof en dweil je in één beweging en dat scheelt dus al één beweging met de traditionele methode. Daarnaast is de mop ontzettend licht. De Handtool is een verlengstuk van je arm. Je komt goed bij hoekjes, waar je normaal moeilijk bij kunt en voorkomt ‘verkeerde’ houdingen zoals op je tenen staan, te ver reiken of bukken. Hierdoor is de belasting op de schouders en rug minder. Ook boenen gaat anders: de druk die je normaal gebruikt wanneer je in het doekje knijpt is verdwenen en je werkt door de tool met een goede vlakke, neutrale, polspositie. Hetzelfde geldt voor de Combimop. Mijn verwachting is dat het aantal fysieke klachten flink omlaag gaat bij gebruik van de Handtool en de Combimop.

Joris van de Wiel Vital PeopleJoris van der Wiel, Ergonoom, Vital People

Onze klanten zeggen het zo

Cello is een zorginstelling met zo’n 1700 cliënten, intern en extern. Ons team is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de algemene ruimtes binnen Cello. Op advies van een ander schoonmaakbedrijf kwam ik bij Crohill terecht. We zijn erg enthousiast over de Smart Handtool. Deze is zo eenvoudig dat zowel begeleiders als cliënten ermee overweg kunnen. Smart Cleaning zorgt voor een vermindering van de fysieke belasting. We merken dat vooral bij de medewerkers die langer in dienst zijn: ze liepen aan tegen rugklachten, slijmbeursontstekingen of het carpaal tunnel syndroom. Een operatie daarvan kost per hand zes weken hersteltijd. Met Smart gaan deze zaken en daarmee gepaard langdurig ziekteverzuim tot het verleden behoren. Voor grote organisaties is dat echt een financieel voordeel. Terwijl de werkdruk zo verlaagd wordt, stijgt de kwaliteit van het schoonmaakwerk gigantisch.

Neem contact op

Het ziekteverzuim terugdringen?

Graag laten we u zien hoe de fysieke klachten van uw medewerkers afnemen dankzij onze ergonomische methodes en tools.
Neem contact op