Werkdrukverlichting

Waarom is werkdrukverlichting belangrijk? Als je structureel te weinig tijd hebt om je werk te doen, heb je last van te hoge werkdruk. Te hoge werkdruk kan leiden tot vermoeidheid, gezondheidsklachten en de kwaliteit van het werk kan er fors onder leiden. Smart Cleaning is ontwikkeld om werkdruk te verlichten; voor de schoonmaakmedewerker, de direct leidinggevende én het management.

Praktijkcase werkdrukverlichting sanitair

Hieronder leest u wat de inzet van Smart Cleaning één van onze klanten heeft opgeleverd in de sanitaire ruimtes.

Situatie voor

Een schoonmaakbedrijf maakt elke dag het sanitair schoon op een Universiteit. De vloeren in de sanitaire ruimtes werden 54 minuten per week geschrobd. Het gehele sanitair werd maandelijks met de Fantomat gedaan. Dit kostte 30 minuten per sanitaire ruimte.

Smart 2 in 1 Spray&Go

Situatie na

Het schoonmaakbedrijf heeft Smart Spray&Go uitgezet in 18 sanitaire ruimtes. De schoonmaakmedewerkers sprayen wanden en vloeren in met Blue Star en nemen dit af met Smart Pocketmoppen. De sanitaire ruimtes zijn in korte tijd schoner d.w.z. geen waas meer op wanden en vloeren en de urinestank is weg. De schoonmaakmedewerker hoeft de sanitaire ruimtes niet meer wekelijks te schrobben en het maandelijks reinigen met de Fantomat komt te vervallen.

Resultaten

  • Periodieke beurten komen te vervallen
  • Tijdbesparing schrobben op jaarbasis ( 50 weken) = 50 x 54 minuten = 45 uur
  • Tijdbesparing Fantomat op jaarbasis ( 12 maanden) = 12 x 18 ( aantal sanitair) x 30 minuten = 108 uur
  • Totale tijdbesparing op jaarbasis = 45 + 108 uur = 153 uur

Deze case gaat over het vervallen van periodieke beurten in het sanitair, waardoor de werkdruk vermindert wordt. Dat is slechts één van de resultaten die u met Smart Cleaning kunt bereiken. Ook in trappenhuizen daalt de werkdruk met Stair-Well zoals u elders op deze pagina kunt lezen. Wilt u meer weten over hoe u de werkdruk kan verlichten in uw organisatie? Neem dan contact met ons op.