Trappenhuizen kunt u het beste schoonmaken met de Smart Cleaning methode van Crohill. Een trappenhuis is het visitekaartje van een gebouw. Het moet schoon en veilig zijn, anders gaan de bewoners klagen. In het oplossen van deze klachten gaat veel tijd zitten en dit legt een extra druk op uw organisatie.

Onze adviseurs komen altijd eerst bij u langs op locatie om een goed beeld te krijgen van de specifieke omstandigheden in het trappenhuis waar u schoonmaakt. Vervolgens krijgt u een advies op maat en bieden we u de beste oplossing met Smart Cleaning. Deze Smart methode is speciaal ontwikkeld voor de reiniging van trappenhuizen en biedt vele voordelen. In het filmpje hiernaast kunt u zien hoe Smart Cleaning er in de praktijk aan toe gaat.

Problematiek

In trappenhuizen zien we vaak lekstrepen, een waas op de vloer en zwarte voegen. Het vuil wordt versmeerd in plaats van verwijderd. Het trappenhuis blijft lang nat en klanten klagen over bakken vuil water en slipgevaar. De schoonmaakmedewerker heeft zwaar werk omdat hij emmers water moet vullen en tillen. Dit kan anders met de Smart Cleaning methode van Crohill.

Smart Cleaning, onze veilige oplossing voor schone trappenhuizen

Crohill heeft moppen ontwikkeld die gemaakt zijn van bijzonder absorberend materiaal. De Smart 2 in 1 mop neemt al het vuil op en houdt het vast in plaats van het over het trappenhuis te versmeren. De schoonmaakmedewerker sprayt Blue Star of Piccomat DC in oplossing om het vuil goed los te weken om vervolgens te vegen en te moppen in één handeling. Er wordt niet te nat en altijd met een schone oplossing gewerkt. Smart Cleaning werkt lichter en sneller en de medewerkers zijn minder moe aan het eind van de dag.

Stair-Well verkeersruimte

Voordelen

 • Geen restwater = geen lekstrepen en randvervuiling

 • Korte droogtijd = minder kans op uitglijden = veiliger

 • Periodiek onderhoud wordt uitgesteld of komt te vervallen

 • 75% minder waterverbruik*  t.o.v. traditionele methode (* bij 10 etages)

 • Geen emmers vuil water meer waar klanten over klagen

Praktijkcase

Een schoonmaakbedrijf in de provincie Utrecht maakt trappenhuizen schoon van een woningbouwvereniging.
Het betreft een gebouw met 4 trappenhuizen van 4 verdiepingen.

Traditioneel trappenhuizen
Inzet uren:  1 x 1 uur p/w.

Smart Cleaning trappenhuizen
Inzet uren: 1 x 40 minuten p/w.

Resultaten

 • Schoner trappenhuis

 • Veiliger voor bewoners

 • Lichter  voor de schoonmakers

 • Complimenten voor de schoonmaker

 • Andere trappenhuizen nu ook ingericht met Smart Cleaning

 • Een schoon trappenhuis zorgt voor minder zwerfafval

 • Behaalde tijdwinst wordt ingezet om extra werk te doen

Onze klanten zeggen het zo

We maken zo’n 300 trappenhuizen per week schoon en het Smart Cleaning concept is bij ons nu helemaal ingeburgerd. Na de eerste drie maanden was de kwaliteit al enorm verbeterd en behoorde schrobben tot het verleden. Vooral in Utrecht werken we veel in oudere wijken, van net na de oorlog. Die trappenhuizen zijn nu schrikbarend schoon! Smart Cleaning levert gewoon kwaliteit en het werkt sneller.

Ronald van de Bilt De KroonRonald van de Bilt, Directeur service en schoonmaak, De Kroon
Demo aanvragen

Praktijk demo trappenhuizen

Graag komen we bij u op locatie om u te laten zien hoe u snel en eenvoudig Smart Cleaning kunt toepassen in het trappenhuis dat u schoonmaakt.
Demo aanvragen