We vinden het allemaal belangrijk dat kinderen in een veilige en schone omgeving opgroeien en leren. En we willen graag dat docenten en medewerkers in een prettige omgeving hun werk kunnen doen. Tegelijkertijd zien we dat er op scholen en kinderdagverblijven weinig tijd is om goed schoon te maken.

Smart Cleaning maakt het werk voor schoonmakers lichter, waardoor ze sneller kunnen werken, tijd hebben om alles goed schoon te maken en betere resultaten behalen. Voor de specifieke schoonmaakproblematiek binnen het onderwijs hebben we de Smart methode voor scholen.

Schoonmaak problematiek scholen

We komen op diverse onderwijslocaties. Zo zien we dat er verschillen zijn tussen kinderdagverblijven, basisscholen of middelbare scholen. Maar alle onderwijslocaties hebben een ding gemeen: het is lastig om in de beschikbare uren goed schoon te maken.

Smart Cleaning in het onderwijs

Bij Smart Cleaning kijken we goed naar de handelingen die een schoonmaker doet. Afhankelijk van de situatie en problematiek kijken we wat de beste combinatie van schoonmaakmiddelen en hulpmaterialen voor de betreffende school of opvang is. Zo maken we het werk makkelijker en sneller en wordt het nog schoner ook. En uiteraard kijken we hoe we dat zo duurzaam mogelijk kunnen doen.

Smart Cleaning zorgt voor een gezonde en schone plek voor de leerlingen en leerkrachten en maakt het werk voor de schoonmakers prettiger. Smart Cleaning is dus beter voor iedereen.

  • Nooit meer urinestank

  • Minder werkdruk

  • Schoon binnen de tijd

  • Schone vloeren, tafeltjes en sanitair

  • Beter schoon

Meer over Smart Cleaning

Desinfectie op scholen

Ziek worden is vervelend. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat de meeste virussen diarree en oogontsteking veroorzaken. Het gebeurt regelmatig dat een virus of bacterie zich op school of het kinderdagverblijf verspreidt, waarbij de openbare toiletten bekend staan als grootste besmettingshaard.

Schoonmaken en desinfecteren in één beweging

Met de juiste desinfectie kunnen virussen en bacteriën worden gedood. Maar omdat desinfecteren vaak een extra handeling betekent, wordt het niet gedaan. Daarom hebben wij een methode ontwikkeld waarbij schoonmaken en desinfecteren in dezelfde handeling gebeurt. Als u dagelijks de sanitaire ruimtes, de vloeren en de grotere oppervlaktes goed schoonmaakt en desinfecteert en de handen schoonmaakt met handdesinfectant, verkleint u de kans op besmetting aanzienlijk. Zo voorkomt u een ziektegolf en beschermt u leerlingen en leerkrachten tegen virussen en bacteriën.

scholen desinfectie

Graag laten we onze klanten aan het woord

Onze medewerkers hadden altijd moeite om alles op tijd goed schoon te krijgen. De tafeltjes, de vloeren, de sanitaire ruimtes en de trappenhuizen. Sinds we de Smart 2 in 1 methode gebruiken lukt het wel. Doordat je tegelijkertijd droog en nat kunt reinigen en zo twee handelingen in een combineert, besparen we veel tijd. Doordat de mop veel beter absorbeert, verwijderen we meer vuil van de vloer en zijn we sneller klaar. Onze medewerkers hebben er veel meer lol in en we leveren nu echt de beste kwaliteit. Het resultaat is zo zelfs goed dat we minder periodiek onderhoud hebben.

Gert-Jan Mostertman, Operationeel directeur, Care Dienstengroep
Demo aanvragen

Ook een schonere onderwijsomgeving binnen de beschikbare tijd?

Wilt u weten wat Smart Cleaning voor u kan betekenen? Neem dan even contact op.
Demo aanvragen