Arend Jan Steenkamp mag met een gerust hart bestempeld worden als ervaringsdeskundige: “Mijn compagnon en ik doen dit bij elkaar opgeteld al zo’n twintig jaar en hebben alles in de schoonmaakbranche al wel eens voorbij zien komen. Met name op het gebied van vloeronderhoud. Met Floorprotect zetten we jaarlijks zo’n 250.000 m2 linoleum in de polymeer.”

Afgelopen jaar heeft Floorprotect voor het eerst de vloer van een verzorgingstehuis in de Consist Polymeer van Crohill gezet. Volgens Steenkamp is de polymeer van Crohill makkelijker aan te brengen, wat prettiger is voor de mensen die er mee werken en wordt de natuurlijke uitstraling versterkt, en dat is fijn voor de mensen die er dagelijks over heen lopen. “Wat veel mensen niet weten is dat linoleum een natuurproduct is. Het is gemaakt van kurk of houtmeel, lijnolie en hars en is afgewerkt met een rug van jute. Als je dat goed beschermt blijft het langer sterk en mooi en geniet je er veel meer van.” Glimlachend voegt hij er aan toe: “Moet je wel de juiste polymeer gebruiken natuurlijk.”

Beste uit de test
Die keuze voor producten van Crohill niet zomaar tot stand, er ging een grondige selectieronde aan vooraf. “Het voelt gewoon beter als je weet dat je een goed product aan je klanten levert. Daarom hebben we eerst proeven gedaan met verschillende polymeren van verschillende aanbieders. Crohill kwam als beste uit de test.”

Consist Polymeer
De Consist Polymeer van Crohill is een harde polymeer die goed bestand is tegen desinfectie. “Dat is vanzelfsprekend overal belangrijk, maar met name in een verzorgingstehuis,” aldus Arend Jan. Bovendien gaat deze polymeer langer mee, waardoor er minder onderhoud nodig is en de dagelijkse schoonmaak van de vloer beduidend lichter wordt.”

Arend-Jan Steenkamp, Floorprotect
U kunt dit artikel ook op Clean Totaal lezen