Jan en Jacco Strookman van RM-Works BV kennen geen twijfel: “Als we de vrijheid hebben om te kiezen, dan kiezen we voor de strippers en de polymeren van Crohill.” De broers hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in de schoonmaaksector, met name in het strippen en opnieuw polymeren van linoleum vloeren.

Ze benadrukken het belang van werken met een goede stripper. Jan: “Uit ervaring weten we dat traditioneel topstrippen vaak onvoldoende resultaat geeft en arbeidsintensief is. Daarom zetten we steeds vaker vloeren in met de Solex directstripper. Met Solex hoeven we geen waterzuigers meer te gebruiken wat het werk een stuk lichter maakt voor onze mensen. Na het strippen met Solex gebruiken we polymeer van Crohill. Of een polymeer goed is, zie je niet alleen aan een mooi resultaat, maar merk je vooral het jaar daarna. Er is dan minder polymeer van de vloeren afgelopen.” Ook bij tussentijdse spraybeurten zien ze hun gelijk bewezen. “Tussentijds sprayen kun je alleen doen als er nog voldoende polymeerlaag op zit. Zo weten we dat de ene polymeer de andere niet is.”

Polymeren met hoge slijtvastheid
Crohill levert polymeren van Kleen Purgatis. Crohill directeur Pim Hilgerdenaar: “Het gehalte aan vaste stoffen is hoger dan bij de meeste andere polymeren. Dit zorgt voor een zeer hoge slijtvastheid. Hierdoor blijft de polymeer langer goed zitten en heeft de opdrachtgever het hele jaar door een verzorgde en gesloten vloer. De Consist polymeer is op verzoek van Helios, één van de grootste zorgaanbieder in Duitsland ontwikkeld. Handdesinfectiemiddelen leiden veelal tot vlekken in de vloer. Kleen Purgatis heeft met Consist een polymeer op de markt gebracht die beter tegen handdesinfectiemiddelen bestand is. In de praktijk blijkt nu, na 3 jaar ervaring, dat het product slijtvaster is dan ieder ander product dat we tegen komen.”

vakpartner CrohillPrijs betaalt zich terug in kwaliteit
In 2018 hebben de broers RM-Works BV opgericht. Het bedrijf werkt als specialistisch onderaannemer voor grote landelijke schoonmaakpartijen en opdrachtgevers in de zorg, onderwijs en overheid. Hun opdrachtgevers zijn stuk voor stuk tevreden over de polymeer die ze gebruiken. Jacco Strookman: “De polymeren van Crohill zijn wel wat duurder, maar daar koop je ook meer vaste stoffen voor. Dat zien we weer terug in de kwaliteit en de tevredenheid van onze opdrachtgevers en hun klanten.”

Iedereen tevreden
Dat is voor de broers overigens niet de enige reden om voor polymeer van Crohill te kiezen. “Onze specialisten werken er ook graag mee. Consist smeert goed uit en heeft een mooie matte glans. Splendor vult het assortiment mooi aan door iets meer glans dan Consist en is ook een fijne polymeer om mee te zetten. En omdat het langer meegaat, wordt de dagelijkse schoonmaak stukken makkelijker om te doen.” Met een glimlach vult Jan aan: “Iedereen is tevreden en dat stemt ons natuurlijk ook ….tevreden.”

Jan en Jacco Strookman, RM-Works BV
U kunt dit artikel ook op Clean Totaal lezen