Joke Wolters is hoofd facilitaire services van locatie Binckhorst bij Cello. Cello heeft in Brabant diverse locaties voor wonen en dagbesteding. In 2017 zijn ze voor de schoonmaak overgestapt op Smart Cleaning van Crohill. Waarom? Joke Wolters legt u graag uit waarom.

“We werkten al een paar jaar met een aantal materialen van Crohill, toen schoonmaak onder mijn beheer kwam. Begin 2017 hebben we een demonstratie gehad over wat Smart Cleaning nog meer voor ons zou kunnen betekenen. Belangrijkste voor Cello is dat onze mensen met plezier naar hun werk gaan en zo prettig en ergonomisch mogelijk werken én dat de hoogst mogelijke schoonmaakkwaliteit wordt gehaald voor onze cliënten.”

Minder werkdruk en minder fysieke belasting

Medewerkers Betsy en Stacey zijn erg blij met de nieuwe methodieken. Betsy: “Door het werken met de handtool en de Combimop hoeven we niet meer te wringen en te vouwen. Dit vind ik echt enorm schelen voor onze polsen en elle bogen. Wat ook zo scheelt is dat we niet meer hoeven te persen omdat we werken met een doseersysteem en zo werken we ook altijd met een schone mop”

Stacey vult aan “Het fijne is dat ik nu in 1 keer kan stofwissen en dweilen en dit scheelt me veel tijd. Tel daarbij op dat ik niet steeds terug hoef naar de werkwagen om mijn doekjes te spoelen en te wringen, dan kun je wel nagaan hoeveel tijd ik hiermee bespaar. Tijd die ik kan besteden aan een extra praatje met bewoners of net even dat extra stukje schoonmaak mee te pakken wat me normaal niet lukte.”

Kwaliteitsverbetering Smart Cleaning

Joke sluit af met “Naast de ergonomische voordelen zien we door het gebruik van de combinatie van middelen en materialen van Crohill ook een kwaliteitsverbetering in het eindresultaat van de schoonmaakwerkzaamheden. Dit gecombineerd met het advies op maat en de begeleiding vanuit Crohill geeft voor ons aan dat we de juiste keuze gemaakt hebben. Voor onze medewerkers en voor onze cliënten. ”

Joke Wolters, Cello
U kunt dit artikel ook op Clean Totaal lezen