Rienk IJpma is facilitair manager van Palito in Wognum. Palito verzorgt onder meer de schoonmaak voor de LeekerweideGroep – een zorginstelling voor mensen met een lichamelijke en of geestelijke beperking. Palito is in 2017 voor de schoonmaak overgestapt op Smart Cleaning. Waarom? Rienk IJpma vertelt.

“We hadden veel problemen met de vloeren, badkamers en het sanitair, de bewoners hadden regelmatig zwarte sokken en voeten en het rook ook niet altijd even fris. We kregen het niet goed schoon. We hebben het geprobeerd met twee verschillende systemen van een gerenommeerd bedrijf, maar daarmee kregen we het niet voor elkaar om het schoon te krijgen. We hadden van diverse kanten positieve verhalen gehoord over Crohill en hebben toen eerst informatie opgevraagd en een demo gekregen. Vervolgens is er een proefzetting gedaan en was iedereen zo enthousiast dat we volledig zijn overgestapt op Smart Cleaning.”

Complimenten in plaats van opmerkingen
“De medewerkers die met het Smart systeem zijn begonnen, hebben de panden zien opknappen en geven aan dat het weer helemaal schoon is en fris ruikt. De schoonmaak krijgt nu complimenten over hoe schoon het is in plaats van op- en aanmerkingen over hoe het beter moet…”

“Van de zorgmedewerkers krijgen we de vraag of we andere schoonmakers in dienst hebben, want het is zoveel schoner geworden en het ruikt ook nog eens veel lekkerder. Daar is de zorg ook erg blij mee. Voorheen moesten ze met een washandje achter cliënten aan die op handen en blote voeten over de grond kruipen om ze weer schoon te maken. Met deze schone vloeren hoeven ze dat niet meer te doen.”

Rienk IJpma, Palito
Lees verder op schoonmaakjournaal