Schoonmaakbedrijf Vastenburg: “Smart Cleaning: je bent wel gek als je dat laat liggen”

//Schoonmaakbedrijf Vastenburg: “Smart Cleaning: je bent wel gek als je dat laat liggen”

Schoonmaakbedrijf Vastenburg: “Smart Cleaning: je bent wel gek als je dat laat liggen”

Gerard Buis, directeur van schoonmaakbedrijf Vastenburg: “We staan in onze regio bekend als een kwalitatief hoogstaand schoonmaakbedrijf en de producten en methodes van Crohill helpen het imago van Vastenburg hoog te houden. We werken dan ook al jaren met Crohill samen. Ook onze klanten merken het verschil op. De overall waardering voor onze schoonmaakwerkzaamheden zijn sindsdien gestegen. Vroeger scoorden we dagelijks een 7, maar nu is dat elke dag een 8. Met dezelfde inspanning en zonder dat de klant meer betaalt. Je bent wel gek als je dat laat liggen.”

“Je moet zuinig zijn op je mensen”
“De schoonmakers vinden het werk lichter geworden: geen gesjouw met zware emmers water. De Smart mop glijdt lichter over de vloer en levert tijdwinst op, omdat je niet apart hoeft te stofwissen. Voorheen hadden ze anderhalf uur om een vloer te moppen en een half uur voor de rest. Onze schoonmakers renden zich rot. Nu hebben ze meer tijd voor overige werkzaamheden. Dat voelt goed. Voor ons, voor hen. Je moet zuinig zijn op je mensen”, zegt Gerard Buis.

“Veel lichter en sneller dan Spaanse mop”
Nadine Overgoor is 24 jaar oud en werkt al vanaf haar 17e in de schoonmaak. Ze maakt nu voornamelijk scholen schoon, maar heeft ook ervaring in een ziekenhuis, casino, bollenbedrijf en het Zuiderzeemuseum. Nadine werkte eerst met andere materialen en nu met de Smart-methode van Crohill.

“Het werkt echt anders en het heeft veel voordelen”, aldus Nadine. “Met het Smart 2-in-1 spoelmopsysteem werk je veel lichter en schoner dan met een Spaanse mop. Je spoelt telkens met schoon water en je smeert de vuiligheid niet over de vloer uit. Het scheelt veel tijd, omdat ik niet hoef te stofwissen, behalve dan wanneer een lokaal heel erg smerig is en er veel zand ligt. Maar ook dan ben ik veel sneller klaar. Wat ik echt handig vind, is dat ik met de mop heel gemakkelijk langs stoelpoten komt. Hij gaat overal onderdoor en langs, dat is echt ideaal.”

Nadine vindt de Combimop ook super om mee te werken: “In school zijn er veel tafeltjes, die schoongemaakt moeten worden en zit je vaak krap in de tijd. Je bent met de Combimop veel sneller klaar dan met een doekje, waardoor ik tijd heb voor extra werk tussendoor.”

Lees verder op schoonmaakjournaal.nl
2018-03-06T11:03:55+00:00 oktober 2 2017|Nieuws|