Pim Hilgerdenaar (Crohill) over inbesteding overheid: “Het mist de oprechtheid”

//Pim Hilgerdenaar (Crohill) over inbesteding overheid: “Het mist de oprechtheid”

Pim Hilgerdenaar (Crohill) over inbesteding overheid: “Het mist de oprechtheid”

Is de inbestedingskeuze van de overheid verrassend, zorgelijk of uitdagend? De redactie van Schoonmaakjournaal legde deze vraag voor aan diverse schoonmaakprofs. De reactie van Pim Hilgerdenaar, directeur van Crohill.

“Het enige wat ik van de inbestedingskeuze vind, is dat de overheid jarenlang op prijs heeft ingekocht. Daarna dwong ze de schoonmaakbedrijven als ze opdrachten gegund wilden hebben veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen. De overheid wil nu ten koste van diezelfde schoonmaakbedrijven een ‘sociaal gezicht’ laten zien. Het is mij allemaal te politiek gedreven en mis de oprechtheid.”

Overheid als trendsetter
“Als de overheid echt iets had willen doen aan de hoge prestatiedruk en lichamelijke belasting van de mensen, dan had de overheid zich als trendsetter moeten opwerpen dat had positieve invloed gehad op de gehele branche om bijvoorbeeld aanbestedingen te gaan gunnen aan bedrijven die daadwerkelijk – bewezen- een laag ziekteverzuim hebben. Dan was men gaan concurreren op gezonde ( lees: haalbare m2-prestaties) en waren zaken als ergonomie en werkdruk, die overigens met elkaar in verband staan, meer in de focus gekomen bij schoonmaakbedrijven, adviesbureaus, gemeentes en semi-overheid.”

Ontbrekende prikkel
“Hoe mooi zou het niet zijn als het vak schoonmaken niet meer bij de zware beroepen wordt gerekend. Of in ieder geval dat meer mensen gezond hun pensioen halen Nu is een maar kleine groep schoonmakers de ‘gelukkige’. Daarnaast kun je jezelf de vraag stellen als er geen prikkel meer is hoe efficiënt is een eigen dienst dan nog is over pakweg een jaar of 5.”

Pim Hilgerdenaar, Directeur Crohill BV
Lees meer op Schoonmaakjournaal.nl
2017-09-20T11:56:45+00:00 september 20 2017|Nieuws|