Ergonomie

Tijdens de ontwikkeling van onze systemen besteden we veel aandacht aan ergonomie. De schoonmaakmedewerker heeft van nature de neiging om te hard te duwen op de (vlak)mop, te hard te knijpen in het microvezel schoonmaakdoekje of teveel kracht te zetten tijdens het schrobben. De gemiddelde leeftijd van de schoonmaker stijgt . Goede ergonomische oplossingen worden dus steeds belangrijker. Helemaal gezien de “modernisering van de ziektewet”. De hoogte van de premie is afhankelijk geworden van de instroomcijfers van al het personeel. Dus ook degene die na een tijdelijk contract ziek uit dienst gaat of binnen vier weken na afloop contract ziek wordt.

Vital People richt zich op de preventieve zorg in de schoonmaak en heeft onze systemen ergonomisch getest. Wat uit die testen is gekomen, kunt u hieronder lezen.

Ergonomie Smart Cleaning

Joris van de Wiel, fysiotherapeut Vital People

Joris van de Wiel, fysiotherapeut Vital People

Joris van de Wiel, fysiotherapeut Vital People

Bij Vital People richten we ons op preventieve zorg in alle sectoren, ook in de schoonmaak. De meeste klachten gaan over de schouders, de rug en de pols. Crohill innoveert met producten die ergonomisch goed in elkaar steken. Het Smart 2 in 1 mop systeem bijvoorbeeld. Hiermee stof en dweil je in één beweging. Dat scheelt dus al één beweging met de traditionele methode. Daarnaast is de mop ontzettend licht. Een andere innovatie is de Handtool. Ontzettend handig. Het is een verlengstuk van je arm. Hiermee kun je goed bij hoekjes, waar je normaal moeilijk bij kunt en voorkom je ‘verkeerde’ houdingen waarbij men op de tenen moet staan, te ver moet reiken of bukken. Hierdoor is de belasting op de schouders en rug minder. Ook boenen gaat anders: de druk die je normaal gebruikt wanneer je in het doekje knijpt is verdwenen en je werkt door de tool met een goede vlakke, neutrale, polspositie. Hetzelfde geldt voor de Combimop.Mijn verwachting is dat het aantal fysieke klachten flink omlaag gaat bij gebruik van de Handtool en de Combimop.

Wilt u ook de fysieke belasting voor uw schoonmaakmedewerkers verminderen en het ziekteverzuim terugdringen? Neem dan contact met ons op. U kunt ook de ervaringen lezen van onze klanten over de positieve effecten van Smart schoonmaken op de werkdrukverlichting, kwaliteit en financiën.